Nyhedsbrev #5

PALETTEN
Mandag den 4. september og torsdag den 7. september har der været opstartsmøder for 2017/2018 sæsonen af RAMhusets tegne– og maleskole. Der er stadig plads på holdet, så hvis du er interesseret i at blive bedre til at udfolde dine kreative evner, kan du kontakte Carsten Filberth på tlf. 30 31 48 26 for at høre nærmere.

KORTSPIL
Tirsdag den 26. september er der fokus på kortspil. Fra klokken 14.00 til 17.30 deler Ruth Nielsen kort ud til Whist, Kasino, 500 eller hvad der måtte være stemning for. Tanken er at eftermiddagen skal være startskuddet til dannelsen af en eller flere grupper, som har lyst til at mødes med jævne mellemrum over et slag kortspil, en kop kaffe og hyggeligt socialt samvær.

Så hvis du er en spillefugl med hang til spillekort, så kontakt Ruth på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 23 11 79 27.

ARRESØ
Onsdag den 4. oktober kl. 19.00-21.00 er emnet Arresø. Alle i Ramløse har et forhold til Danmarks største sø, Arresø. Cand Scient. Gudmund Nielsen har et særligt forhold, idet han for år tilbage var ansat som biolog i daværende Frederiksværk Kommune, hvor han deltog i undersøgelser af søens tilstand. Siden da har han holdt sig ajour om Arresø.
På den baggrund holder han et foredrag, hvor vi vil komme til at høre om søens dannelse og udvikling, om dens anvendelse, biologiske tilstand, dyre- og, beskyttelse og fremtidsmuligheder.
Foredraget er gratis og kræver ikke tilmelding.

GRØNLAND TIL FODS
Tirsdag den 10. oktober kl. 19.00-21.00 kommer Birgitte Bundgaard og beretter om en vandretur i Grønland i 2016. Om det enkle liv i den store og vilde natur over 13 døgn i et 1.000 kvadratkilometer stort område mellem Sdr. Strømfjord (Kangerlussuaq), Frederik den IX 's land og Indlandsisen.
Foredraget vil koncentrere sig om de fysiske og praktiske forberedelser, turens udfordringer og gennemførelse og ikke mindst bevidstheden om at være adskillige dagsmarcher væk fra civilisationen, hvor stilheden er lammende, naturen overvældende, dragende og tidvist skræmmende.vil blive ledsaget af billeder og uddrag af dagbogsnotater fra turen.

Foredraget er gratis. Hvis du vil høre mere om foredraget, så ring på 20 70 42 28.

DRENGEN FRA GODHAVN
Tirsdag den 24. oktober kl. 19.00-21.00 kommer forfatteren Ole Tornbjerg og fortæller om sin roman "Drengen fra Godhavn". Der var i foråret fokus på drengehjemmet Godhavn i forbindelse med TV2's miniserie "Der kommer en dag". Tornbjergs roman er ligesom filmen baseret på virkelige begivenheder i 1960'erne på Godhavn ved Tisvildeleje. Det er en barsk og gribende fortælling om at finde modet til at se sig tilbage når alt, hvad øjet møder, er skamfuldt.
Foredraget sker i samarbejde med LOF Gribskov, og entréen er 80 kr. Tilmelding sker gennem LOF via gribskov.lof.dk/foredrag eller på telefon 48 36 16 21, senest den 16. oktober.

RAMHUSET - 1 ÅR
Den 29. oktober fylder RAMhuset 1 år. Det vil vi gerne fejre ved et åbent hus arrangement, hvor foreningerne vil vise hvad de laver, og hvor der vil være underholdning og servering af lidt til ganen. Hold øje med vores hjemmeside og Facebook med flere detaljer.

DET VÅDE FÅR
Den 3. november kl. 19.00-21.00 gentager vi succesen med ølsmagning. Denne gang kommer Henrik Koch fra det lokale minibryggeri 'Det Våde Får' udenfor Helsinge og fortæller om sit bryggeri. Ud fra konceptet 'fra jord til glas' bliver alt øl fremstillet på basis af økologisk dyrkede råvarer på Tolykkegård. Her dyrker de selv kornet, malter og rister det, ligesom de også dyrker deres egen humle og nogle af de krydderurter, der anvendes til øllet.
For 160 kr. kan du smage 7-8 forskellige øl fra ’Det Våde Får’. Tilmelding er nødvendig, ring på 29 90 49 43 eller skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest 25. oktober.

ROCK
Lørdag den 11. november kl. 19.00 er det tid til rock'n roll når bandene ORBLIN og Organised Noise trykker den af. Det delvist lokalt forankrede ORBLIN beskriver sig selv som "et pop/rock band, der dyrker komplekse kompositioner samt den gode melodi. En musik med elementer af elektroniske virkemidler, der maler tanker på væggen, mens højenergiske klimakser på andre tidspunkter inviterer til fest."
Organised Noise spiller eksperimenterende funk-rock med rødder i Nordsjælland. Den guitarbaserede musik, fyldt af medrivende guitarsoloer og catchy riffs, spiller både på det følelsesladede og det lattermilde - samtidig med at den får dig op af stolen for at bevæge dig.
Entré på 50,- betales ved indgangen. Tilmelding er ikke nødvendig.

ETNISK KULTURAFTEN
Den 20. november er overskriften Etnisk kulturaften. Kobra Jorkohe fra Madhus Nord på Sandet har taget initiativ til denne aften, som især retter sig mod alle, der er kommet til Danmark fra forskellige lande. Idéen er at man på bedste sammenskudsbasis, hver især tager en ret med og spiser sammen. Der vil være salg af drikkevarer. I løbet af aftenen vil der være mulighed for at udveksle kulturelle erfaringer og opskrifter på de forskellige madretter.
Det foregår klokken 17.30 - 19.30. Ring til Kobra på 28 74 31 81 for at høre nærmere om arrangementet.

FOTO WORKSHOP
Onsdag den 6. december kl. 19.00 inviterer de to medlemmer af RAMhuset - Evert Friberg-Jensen og Fleming Colstrup -  andre fotointeresserede til at dele deres glæde, viden og erfaring omkring foto.
På mødet vil vi gerne danne en lokal fotogruppe, som mødes jævnligt eller lejlighedsvis efter ønsker blandt deltagerne.
Man skal kunne lide at tage billeder og ønske at gøre det bedre
Udstyr og erfaring har ingen betydning, bare du har et eller andet kamera/mobil
Man skal gerne dele sine egne erfaringer
Vi fokuserer i første omgang på kameraet og optagelsen

Vi kan forestille os workshops med teknisk vejledning, portrætfoto, naturfoto, teori, fælles træning omkring et tema, etc. Interesserede kan melde sig til det første arrangement hos Evert Friberg-Jensen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , tlf. 61 50 26 01 eller Fleming Colstrup, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 20 61 65 54.

BOGCAFÈEN
Bogcaféen holder stadig åbent mandag og torsdag  klokken 14.00 - 16.00. Og som noget nyt forsøger vi med lørdagsåbent mellem  10.00 og 12.00. Forsøget løber fra den  14. oktober til den 25. november. Hvis der kommer folk nok, vil vi holde lørdagsåbent én eller to lørdage om måneden.
RAMLØSE SKOLE
Til sidst vil vi ikke undlade at fortælle, at RAMhuset har indledt et samarbejde med Thomas Nørregaard, Ramløse Skoles nye leder. Tanken er at RAMhuset skal kunne spille sammen med skole og institutioner omkring læring på det kreative område. Vi ser frem til dette samarbejde med spænding.
Vi vil stadig meget gerne have forslag til arrangementer i RAMhuset. Skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring på 29 90 49 43 med jeres idéer.